ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile române au solicitat ajutorul NATO pentru transportarea răniților care pot suporta transferul la clinici din străinătate, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti, a precizat ministrul Apărării, Mircea Duşa, conform B1 TV.

"Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede", a declarat Duşa.

Numărul celor care vor fi transferaţi nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

"Am pus la dispoziţia Departamentului de Situaţii de Urgenţă mai multe avioane pentru a transporta răniţii spre statele care trebuie să-l primească. Azi două avioane Spartan vor pleca spre Londra şi Budapesta. Am şi avut discuţii cu Spitalul Militar din Budapesta şi medicii de acolo sunt dispuşi să primească cinci răniţi" a mai precizat ministrul Apărării.