ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa belgiană a anunțat eșecul discuțiilor dintre ministrul canadian al Comerțului, negociatorii canadieni și europeni, precum și premierul regiunii belgiene Valonia privind acordul de liber schimb transatlantic CETA dintre UE și Canada.

Deși toate cele 28 de state europene și-au arătat sprijinul pentru Acordul Economic și Comercial UE-Canada (CETA), executivul belgian a anunțat că nu își poate da consimțământul în lipsa susținerii din partea celor cinci subunități federale și a provinciei Valonia, care s-a poziționat în opoziție clară față de CETA.

RTBF a menționat că ministrul canadian al Comerțului, Chrystia Freeland, a părăsit negocierile și a anunțat eșecul.

Eșecul negocierilor cu Valonia privind Acordul Economic și Comercial UE-Canada, vine la doar câteva ore după ce reprezentanții europeni și canadieni au depășit impasul provocat de respingerea acordului de către România și Bulgaria. Cele două state est-europene au amenințat că nu vor accepta acest acord comercial transatlantic, până ce executivul canadian nu dă asigurări scrise cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru cețățenii români și bulgari.

În acest sens, eșecul negocierilor amenință ridicarea vizelor pentru românii și bulgarii care călătoresc începând cu 1 decembrie 2017 în Canada.