ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cluburile din București au fost controlate din nou noaptea trecută. Au curs amenzile, iar polițiștii și lucrătorii primăriei au suspendat chiar activitatea unui club.

Potrivit oamenilor legii, patronii organizaseră aseară o petrecere cu zeci de invitați, deși localul nu avea autorizație de funcționare. La sfârșitul anului trecut, după tragedia Colectiv, pompierii închiseseră același club, pentru că acesta avea o singură ușă de evacuare.

Oamenii legii, lucrătorii primăriei și angajații ANAF au verificat minuțios toate documentele. Clienții, nemulțumiți, veniseră să se distreze, iar razia autorităților le-a dat planurile peste cap.

Controlul n-a durat mult. Localul, faimos în rândul studenților, nu avea autorizație de funcționare. Tinerii care se mai aflau înăuntru au fost evacuați și au plecat supărați spre un alt loc de distracție. Angajații primăriei au suspendat activitatea clubului și i-au amendat pe administratori cu 1400 de lei, potrivit digi24.ro.

„În această seară, poliția a organizat acțiune de amploare în mai multe localuri din capitală. S-au făcut verificări pe linie economică, de protecție și pază, și au fost instituite filtre în intersecții din capitală”, spune Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al poliției Capitalei.

Unul dintre tineri și-a petrecut noaptea la poliție. A dat declarații și a fost amendat, după ce în mașina sa polițiștii au găsit substanțe ce păreau a fi droguri. Când analizele de laborator vor fi gata, tânărul ar putea fi amendat pentru consum de substanțe interzise.

Toate aceste controale se fac periodic, de la tragedia din clubul Colectiv încoace. Dincolo de acte, autoritățile verifică și dacă patronii și-au instalat în cluburi sisteme de stingere a incendiilor și dacă localurile lor sunt prevăzute cu cel puțin două uși de evacuare, așa cum prevede legea.