ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reabilitarea termică a blocurilor din Capitală face victime: în sectorul 3, o femeie a căzut de la etajul al patrulea al blocului în care locuiește. Muncitorii care lucrează la reabilitarea termică a clădirii au tăiat balustradele balcoanelor, fără să pună nimic în loc. În alte blocuri unde lucrările sunt în toi, locatarii s-au trezit cu apartamentele inundate, fără electricitate și căldură, după ce acoperișul a fost decopertat, pe ploaie, potrivit tvr.ro.

O femeie s-a dezechilibrat și a căzut de la etajul al IV-lea. Femeia de 69 de ani este în continuare în stare gravă, dar stabilă. Are traumatism cranio cerebral mediu și un traumatism toracic, multiple fracturi. Poliția anchetează cazul.

La câteva străzi distanță, alt bloc în reabilitare termică, alte probleme. 60 de apartamente de pe strada Gura Vadului sunt inundate. Apa curge din tavan, peste contoare de electricitate și lustre. De la ultimul etaj până la parter apa șiroiește pe pereți.

Lucrările de reabilitare nu sunt un pericol doar pentru locatari, ci și pentru muncitorii care se plimbă pe șantier în haine de stradă.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a vizitat șantierul ieri și le-a promis locatarilor o soluționare. Astăzi, într-o postare pe Facebook, își cere scuze oamenilor și spune că legea trebuie schimbată, astfel încât firmele neserioase să nu mai participe la licitații.

Într-un răspuns pentru TVR, reprezentanții primăriei susțin că, de fapt, constructorii sunt direct răspunzători pentru daune și trebuie să intervină dacă apar probleme. În prezent, 88 de blocuri sunt în reabilitare termică în sectorul 3 al Capitalei.