ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa ONG-urilor grupate în Coaliția pentru Familie, de a iniția modificarea Constituției întru protejarea familiei naturale, a născut reacții adverse. Una din cele mai răspândite este aceea că prin protejarea mariajului natural, se discriminează homosexualii și lesbienele.

Coaliția pentru Familie a postat pe youtube un scurt clip care demontează acuzația de discriminare. Conform acestora "Legătura dintre un bărbat și o femeie este unică. Numai un bărbat și o femeie pot da naștere unei noi vieți. Numai un bărbat și o femeie pot fi mamă și tată pentru un copil. Niciodată doi bărbați sau două femei nu pot face asta. Este firesc să ne raportăm la o situație unică, în mod unic". Clipul integral poate fi vizualizat mai sus.

 

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei. 

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni, ale căror semnături au  început deja să fie strânse. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.