ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa ONG-urilor grupate în Coaliția pentru Familie, de a iniția modificarea Constituției întru protejarea familiei naturale, a născut reacții adverse. Una din cele mai răspândite este aceea că prin protejarea mariajului natural, se discriminează homosexualii și lesbienele.

Coaliția pentru Familie a postat pe youtube un scurt clip care demontează acuzația de discriminare. Conform acestora "Legătura dintre un bărbat și o femeie este unică. Numai un bărbat și o femeie pot da naștere unei noi vieți. Numai un bărbat și o femeie pot fi mamă și tată pentru un copil. Niciodată doi bărbați sau două femei nu pot face asta. Este firesc să ne raportăm la o situație unică, în mod unic". Clipul integral poate fi vizualizat mai sus.

 

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei. 

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni, ale căror semnături au  început deja să fie strânse. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews