ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală și la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu, se arată într-un comunicat publicat pe siteul Basilica.ro.

Biserica mulțumește celor aproape patru milioane de cetățeni români „care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot”.

Iată comunicatul Patriarhiei Române:

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală și la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică și morală în spațiul public, unde a afirmat și apărat identitatea și valoarea familiei ca instituție umană creată și binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulțumim celor aproape patru milioane de cetățeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii și-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată și analizată, iar democrația bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă și permanentă privind tema dezbătută public.

Deși referendumul recent nu a fost validat, totuși acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște gradul de secularizare al societății românești de astăzi, precum și principalele poziționări din societate privind afirmarea și apărarea valorilor morale bazate pe credința în Dumnezeu și istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susține și promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu și valorile credinței creștine.