ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clubul Colectiv va fi incendiat controlat, miercuri, în cadrul unui experiment judiciar ce va constitui segmentul cel mai important al expertizei făcute de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani în acest dosar. La experiment vor fi prezenți experți INSEMEX Petroșani, procurori, polițiști și pompieri.

 
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că acest experiment, constând în incendierea controlată a clubului, reprezintă faza finală a expertizei INSEMEX în dosarul de ucidere și vătămare corporală din culpă deschis de Parchetul instanței supreme după incendiul din Colectiv.
 
Localul va fi parțial amenajat ca la momentul producerii incendiului, vor fi folosite același tip de artificii, același tip de burete și va fi amplasat mobilier într-un mod cât mai asemănător, pe baza imaginilor și videoclipurilor recuperate de anchetatori.

Sursele citate au mai spus că patronii clubului sunt audiați marți în legătură cu achiziția buretelui de antifonare, a amenajării interioare a clubului și a amplasării unui container ce servea drept antecameră la intrarea în local, care ar fi făcut dificilă evacuarea.

Urmare a experimentului, anchetatorii vor ști dacă artificiile au cauzat aprinderea bureților de antifonare din club și incendiul care a urmat.