ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 6.000 de candidați s-au prezentat, miercuri, la Școala de Poliție din Câmpina, județul Prahova, pentru înscrierea la primul examen de admitere organizat iarna, unde sunt disponibile 1.300 de locuri pentru viitorii polițiști.

Potrivit comandantului Școlii de Poliție din Câmpina, Vasile Tache, este pentru prima data în istoria școlii când este organizată sesiune de admitere iarna. Inițial, peste 10.000 de persoane și-au depus dosarele, însă numai 6.152 au reușit să treacă de probele eliminatorii, concurența fiind de aproape cinci candidați pe un loc.

„Este o situație atipică ținând cont de deficitul mare de personal din Poliția Română. Astfel, Școlii de la Câmpina i-au fost alocate 1.300 de locuri, cel mai mare probabil din istoria școlii. Și numărul de candidați, 6.152, este un număr, la fel, cel mai mare din ultimii ani. Au fost 10.100, dar între timp au fost probleme eliminatorii, respectiv testarea psihologică și proba medicală. Unii nu s-au mai prezentat. Suntem pregătiți cu totul”, a declarat Tache.

Candidații au timp să meargă să se înscrie pentru probele sportive și pentru vizita medicală până joi, însă din cauza numărului mare de persoane, viitorii polițiști au stat, de miercuri, afară, în ploaie, mai multe ore, până au putut intra la comisia care eliberează legitimațiile de concurs.

„Am stat de la 07.45 până la ora 11, când am intrat. La al doilea rând am stat puțin, cam trei ori jumătate am stat în total. Am mai dat în 2016, la încadrările directe. Am ales să mă înscriu pentru stabilitate, statut, siguranța zilei de mâine”, a spus un tânăr de 31 de ani, din Oradea, care și-ar dori să devină judiciarist.

În ceea ce privește testele psihologice, mulți au spus că le consideră ușoare, una dintre întrebări fiind "Te-a durut vreodată capul?”. Mai mult, ei nu cred că examenul psihologic de la admitere este un test concludent.

„M-am gândit oportunitate, este un loc de muncă stabil. Tata a fost atâția ani în poliție și m-am gândit să-l urmez. Testul psihologic mi s-a părut ușor. Sincer, nu cred că este sută la sută concludent. Au fost întrebări destul de ciudate, cum ar fi dacă te-ai gândit vreodată să-ți iei viața, plus celelalte chestii de logică”, a declarat o tânără.

Examenul medical și probele sportive se vor desfășura în perioada 12-18 ianuarie.