ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat că referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituție ca uniune între bărbat și femeie ar putea fi organizat la sfârșitul lunii mai, iar o propunere în acest sens va fi făcută partidelor politice.

„Trebuie să acordăm o atenție deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituție, pentru că va avea efecte în viața noastră și a copiilor noștri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Și cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voința și dorința de a apăra familia și de a-i apăra pe copiii noștri”, a declarat, miercuri seara la Timișoara, Mihai Gheorghiu, potrivit Mediafax.

De asemenea, medicul Pavel Chirilă, prezent la o conferință pe această temă, consideră că, în prezent, "se lucrează pentru a se distruge identitatea de gen a omului” și că Biserica încearcă să apere normalitatea.

"În toată Europa vedem băieți în fustițe și fetițe în pantaloni, vedem certificate de naștere care au trei căsuțe: masculin, feminin și neutru. Este o luptă acerbă pentru a distruge identitatea de gen a persoanei. În momentul în care este distrusă, cu acel om poți să faci orice. Noi vrem să apărăm normalitatea, am ajuns în secolul în care normalitatea trebuie apărată”, a declarat medicul Pavel Chirilă.
 
La eveniment a fost prezentă și Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom International, una dintre cele mai prestigioase organizații care apără libertatea în lume.
 
„Nu negăm realitatea faptului că există familii care se destramă, dar, din perspectivă legală, trebuie să căutăm modelul ideal pentru o societate și ideal pentru cetățenii noștri. Și atunci când vorbim despre modelul ideal pentru un copil, acesta este o tată și o mamă, cadrul familiei și al căsătoriei. Când redefinim căsătoria, în schimb, spunem că un copil crește la fel de bine fără mamă, fără tată, înlocuim mama cu un bărbat, înlocuim tatăl cu o femeie și spunem că este fix același lucru pentru copil. Dar noi știm că un copil crește cel mai bine cu mama și cu tatăl său. Avem mărturii de copii crescuț în aceste cupluri alternative, este important să dăm o voce copiilor, să spunem prin ce au trecut și care este impactul. Redefinirea căsătoriei a avut deja un impact negativ asupra celorlalte libertăți conexe: libertatea de exprimare, libertatea religioasă, dreptul educației în școală. În prezent, căsătoria este definită ca uniune între soți, fapt ce lasă loc unor interpretări. Un rezultat pozitiv pe tema referendumului ar clarifica termenul de căsătorie”, a explicat Adina Portaru.
 
Doctorul Pavel Chirilă a spus că omenirea a ajuns în secolul în care trebuie apărată normalitatea.
 
„În toată Europa vedem băieți în fustițe și fetițe în pantaloni, vedem certificate de naștere care au trei căsuțe: masculin, feminin și neutru. Este o luptă acerbă pentru a distruge identitatea de gen a persoanei. În momentul în care este distrusă, cu acel om poți să faci orice. Noi vrem să apărăm normalitatea, am ajuns în secolul în care normalitatea trebuie apărată”, a declarat medicul Pavel Chirilă.
 
În sală s-a aflat un tânăr recalcitrant care a încercat să întrerupă discursurile invitaților, nemulțumit că referendumul va fi organizat din banii cetățenilor.
 
„Din banii noștri va fi organizat referendumul, costă 95 de milioane de lei. În loc să construim spitale, azile, schimbăm o lege și un cuvânt. Rușine pentru chestia asta. Din bani publici se face, construim spitale, azile pentru bătrâni din banii ăia, școli și educați oamenii, avem școli fără curent în țara asta. Dar nouă ne pasă de cine cu cine și-o ..., foarte frumos. Referendumul este organizat de Guvern din banii noștri, ai tuturor, să-l plătească cei trei milioane de români care au semnat petiția”, a strigat nemulțumitul, conform Pressalert.ro.
 
Un cetățean aflat în sală s-a răstit apoi la tânărul respectiv.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews