Patru cetăţeni străini, dintre care doi sirieni, au fost prinşi într-un tren care circula pe ruta Bucureşti-Timişoara. Doar doi dintre cei patru aveau asupra lor acte în regulă. Cazul a fost preluat de ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

O patrulă a Poliţiei Transporturi Feroviare Drobeta Turnu Severin a depistat într-un tren care circula pe ruta Bucureşti - Timişoara patru cetăţeni sirieni. Aceştia îşi cumpăraseră bilet din Bucureşti pentru Timişoara şi au declarat poliţiştilor că intenţionau să ajungă în Suedia.

Doi dintre ei aveau paşapoarte de sirieni, unul avea o copie de paşaport, iar un alt cetăţean nu avea asupra sa nici un document.

Cazul a fost preluat de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, care urmează să stabilească modul cum aceştia au intrat în România, dacă au fost călăuziţi pe traseul de la intrarea ilegală în România până la tren, potrivit digi24.ro.

Este cunoscut faptul că cetăţenii sirieni de regulă au acte asupra lor pentru a face dovada că sunt refugiaţi şi că provin dintr-o zonă de război, de aceea este suspectă lipsa documentelor în cazul celorlalţi doi migranţi, fiind posibil ca aceştia să provină din zona Irakului, Afganistanului sau Pakistanului.