ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce își exprimase dorința de a veni în România pentru a asista la funeraliile Reginei Ana, Casa Regală anunță că Regele Mihai nu va fi prezent la Curtea de Argeș.
 
"Un colegiu alcătuit din cinci medici curanți ai Regelui Mihai I, de diverse specialități, au făcut recomandări împotriva participării Majestății Sale la funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana.
 
Regele Mihai I va rămâne pe perioada Funeraliilor Regale în reședința din Elveția, alături de prieteni și apropiați, de angajați ai Casei Majestății Sale și de două maici ortodoxe detașate la reședință. Această decizie a fost luată cu mare părere de rău", se precizează în comunicatul Casei Regale.

La funeraliile Reginei Ana vor lua parte Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, Principele Radu, Principesa Elena, Alexander Philips Nixon, Principesa Sofia, Principesa Maria, Nicolae Medforth-Mills și Elisabeta Maria Biarneix.

De asemenea, și-au anunțat prezența membri ai Familiilor Regale străine. Numele lor vor fi anunțate joi, 11 august.