ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai se află acum în Elveția, dar este așteptat să participe la funeraliile Reginei Ana, la Curtea de Argeș.
 
"Am aflat că Majesatea Sa își doreste să vină la funeraliile Reginei Ana din România. Mai mult decât atât, se află într-o stare de sănătate bună, poate zbura, poate călători cu mașina. Nu poate sta foarte mult în picioare. Așadar, Majestatea Sa este așteptat să participe la funeralii", potrivit corespondentului TVR, aflat în Elveția.

În Elveția sunt acum și Principesa Moștenitoare Margareta, alături de principesele Elena, Sofia și Maria. Altețele Lor Regale au vegheat-o, în ultimele sale ore de viață, pe Regina Ana, la spitalul din Morges, unde a stat internată aproape zece zile Regina Ana. Surse din apropierea Casei Regale au mărturisit că, în ultima săptămână, Majestatea Sa a fost aproape tot timpul inconștientă.
 
O ceremonie restrânsă a fost oficiată în orașul Morges din Elveția, la care au participat doar trei dintre fiicele Majestății Sale și apropiații Casei Regale. Familia Regală a permis accesul doar echipei Știrilor TVR, care a înregistrat imagini-document.
 
Pe parcursul ceremoniei fiicele Reginei Ana au plâns aproape tot timpul. Marele absent de la ceremonie a fost Regele Mihai.

La Funeraliile Reginei Ana de la Curtea de Argeș sunt așteptați membri ai familiilor regale din toată Europa.

România se pregătește să organizeze funeralii regale, prima dată după aproape 80 de ani.