ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Sicriul cu trupul Reginei Ana a fost adus marți după-amiază la Castelul Peleș, aflat pe domeniul regal din Sinaia. Mașina s-a oprit pe terasa Castelului Peleș, ulterior sicriul fiind ridicat și purtat pe umeri de militari din Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" până în Holul de Onoare al castelului, unde va rămâne până miercuri la ora 18.30. 

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a ajunș în România, pe Aeroportul Otopeni, urmând ca, după o scurtă ceremonie, să fie transportat la Castelul Peleș.


Aeronava cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 14:59, o ceremonie militară și religioasă fiind organizată pe aeroport, la aceasta participând reprezentanți ai statului, membri ai Casei Regale și ierarhi ai Bisericii Catolice și Bisericii Ortodoxe Române.

Funeraliile Majestatii Sale vor avea loc sâmbată. La ceremoniile religioase nu va participa însă și regele Mihai care a fost sfătuit de medici să rămână în Elveția.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Acolo va fi oficiata o slujba ortodoxa de catre ÎPS Nifon, în prezenta IPS Ioan Robu, iar in Sinaia vor suna clopotele tuturor bisericilor ortodoxe si ale bisericii catolice din localitate.

Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș. Sâmbătă, 13 august, va fi zi de doliu național în România, și în Republica Moldova.