ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un amplu reportaj a fost realizat de cotidianul italian La Repubblica în București, un oraș al contradicțiilor în care întâlnești oameni cu mulți bani, dar și foarte săraci, printre care și mulți oameni ai străzii.

Sub semnătura lui Lino Alaimo, articolul are titlul ”Tra gli invisibili di Bucarest”, iar în fotografia de deschidere apare un aurolac cu punga la gură, într-un parc din București. În anchetă sunt citate pe care politicienii români se fac că nu le văd: peste un sfert din populația țării trăiește în sărăcie.

Potrivit ultimului raport Eurostat, 28,5% din populația României trăiește într-o stare de sărăcie materială și este lipsită de resursele esențiale.

Italienii susțin că există localități care fac parte din Uniunea Europeană în care prăpastia dintre bogați și săraci e înfricoșător de mare așa cum se întâmplă și în țara noastră.

”Bine ați venit la București, capitala României, centru economic al națiunii și oraș unde bogații au devenit tot mai bogați și săracii tot mai săraci. În baza datelor transmise de ultimul raport al Eurostat, 28,5% din populația României (circa 6 milioane de locuitori), se află astăzi într-o stare de sărăcie materială și trăiește lipsită de resurse esențiale supraviețuirii. Potrivit estimărilor Fundației Parada din București, numai în capitală circa 5.000 de adulți și 2.000 de copii, supraviețuiesc pe străzile orașului într-o situație alarmantă și de extremă degradare”, notează jurnalistul de la publicația italiană.

Acesta povestește că plimbându-te pe străzile Bucureștiului, te lovești continuu de tineri și adulți sprijiniți la colț de stradă care inhalează un lichid cenușiu din interiorul unor pungi de plastic.

”Palizi, uscați, murdari, arătând cu cincisprezece ani mai în vârstă. Sau parcurgând străzile care înconjoară Gara de Nord, pline de indivizi acoperiți de tatuaje care intră și ies din subteranele orașului. Care își strâng mâinile și iau bani, proveniți poate din trafic de droguri”, mai scriu italienii.