ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Psihologii spun că adolescenții își creează o lume frumoasă în spațiul virtual prin poze și mesaje, însă acestea ascund complexe de inferioritate și frustrări, informează b1.ro.
Cu cât vârsta utilizatorilor este mai fragedă, cu atât impactul psihologic este mai mare. 

Psihologii susțin că prea mult timp petrecut în mediul online poate afecta pe termen lung dezvoltarea personalității și comportamentul tinerilor.

”Cu cât folosim în exces aceste reţele de socializare, cu atât suntem perturbaţi din punct de vedere psihic, în sensul că, în loc să socializăm în plan real, ducem comunicarea în plan virtual, unde se ascund multe traume ale copiilor”, susține Ilie Marinescu, psiholog.

Mai mult, tinerii se îndepărtează astfel de activităţile cotidiene şi devin frustraţi sau chiar depresivi.

”Când vezi că semenii îşi etalează o anumită maşină, statut sau concedii, cu siguranţă apar frustrări, iar aceasta îl conduce chiar spre depresie, venind în lumea reală observă că aceasta este diferită de cea virtuală”, mai adaugă psihologul.

Cei mai mulți adolescenți care trăiesc în mediul virtual nu conștientizează consecințele nefaste ale acestui obicei.

Specialiștii spun că cei mai influențabili sunt copiii şi îi sfătuiesc pe părinţi să-i monitorizeze îndeaproape pe aceştia și să le limiteze accesul la site-urile de socializare.