ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prea mult timp petrecut pe rețelele de socializare poate alimenta sentimente precum singurătatea și invidia, potrivit unui studiu recent, citat de Agerpres.

Timpul petrecut de persoanele tinere pe rețelele de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter sau Youtube „poate provoca sentimente de invidie și credința distorsionată că celelalte persoane au vieți mai fericite și mai de succes”, se arată în studiul publicat în publicația American Journal of Preventive Medicine.

Cei care au inițiat studiul au descoperit că participanții care utilizau rețelele de socializare mai mult de două ore pe zi aveau un risc de două ori mai mare de a se simți izolați din punct de vedere social în comparație cu semenii lor care petreceau mai puțin de jumătate de oră pe zi accesând astfel de media.

De asemenea, persoanele care vizitau diverse platforme de socializare de peste 58 de ori pe săptămână aveau un risc de aproximativ trei ori mai mare de a manifesta sentimentul de izolare socială în comparație cu cele care accesau astfel de site-uri mai puțin de nouă ori pe săptămână.

Cercetarea, la care au participat 1.787 de adulți cu vârste între 19 și 32 de ani, a constat în completarea unui chestionar pentru a se determina tipul de utilizare a 11 medii de socializare, Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pintrest, Vine și LinkedIn.