Revista Serviciului Român de Informații, „Inteligence SRI” analizează modul în care Islamul s-a dezvoltat în Occident.

Articolul începe cu o necesară precizare despre natura religiei mahomedane: „Islamul fundamentează o filosofie amplă, susținând că are răspunsuri pentru toate întrebările referitoare la aspectele vieții, astfel că religia, cultura, politica și statul sunt inseparabile”.

Din acest motiv, dar și din cauza situației economice deficitare, imigranții islamici au căutat să „ își consolideze identitatea pe coordonate religioase, islamul oferind, după cum am afirmat, răspunsuri pentru toate aspectele vieții sociale”. Unul dintre cele mai afectate state, în acest sens, este Olanda, precizează sursa citată, acolo „unde islamismul s-a înrădăcinat și consolidat”.

În ceea ce privește moscheile, acestea „spre deosebire de cazul bisericilor sau sinagogilor” au „rol de scenă politică și funcționează de asemenea ca școală, sală de judecată, sală de ședințe, putând oferi chiar și găzduire temporară”.

„Ruptura dintre valorile și standardele unei mari părți a musulmanilor din Olanda și opiniile actuale olandeze despre poziția femeii în societate, sexualitate și libertatea individuală este enormă. Aceste diferențe culturale sunt obstacole importante în procesul integrării, și, în același timp, creează oportunități pentru valorificarea situației în vederea unui câștig politic”, scrie în articolul din revista SRI.

În concluzie, afirmă SRI, „Situația actuală a religiei musulmane în occident este privită cu îngrijorare, din perspectiva constituirii unor structuri care s-au consolidat în timp, dar care au fost influențate de mutații permanente, cum ar fi criza refugiaților, ca să o evocăm pe cea mai actuală.

Islamizarea Occidentului s-a realizat în trei etape, primele două fiind reprezentate de tentative de cucerire militară. Cea de-a treia însă, reprezentată de valul de imigrație început în anii 1950, se pare că are succes, dacă avem în vedere prognozele demografice. Astfel, statisticile arată că în familiile creștine se nasc în medie 1,3 copii, în timp ce în cele musulmane se nasc 3-5 copii.

S-a constatat că în Franța, în anumite localități, la școlile elementare majoritatea elevilor este de origine musulmană. În același timp, Institutul Demografic din Viena apreciază că, la jumătatea acestui secol, majoritatea copiilor sub 15 ani vor fi musulmani.

Aceste date au condus la ipoteza, susținută deja de unii cercetători, potrivit căreia pragul care ar fi permis comunități religioase echilibrate din punct de vedere al ritului a fost depășit, iar Occidentul este pe cale de a deveni majoritar musulman”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews