ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andreea Cristea, românca în vârstă de 31 de ani rănită grav în atentatul de la Londra, a decedat în spital, anunță poliția metropolitană londoneză.

„Detectivii care investighează atacul terorist comis pe data de 22 martie pe podul Westminster din Londra pot confirma că femeia în vârstă de 31 de ani a murit joi după-amiaza, 6 aprilie", anunță Poliția metropolitană londoneză (Scotland Yard), într-un comunicat publicat pe site.

Femeia primea îngrijiri medicale în spital în urma atacului.

„În timp ce identificarea formală este așteptată, noi credem că femeia este Andreea Cristea", mai anunță Poliția metropolitană londoneză în comunicat.

 Rudele apropiate au fost informate, mai anunță Scotland Yard.

Andreea Cristea, arhitectă de naționalitate română, a fost găsită în apă la puțin timp după atac

Românca aruncată în apele râului Tamisa în timpul atacului terorist nu a sărit în mod voit de pe podul Westminster pentru a scăpa din fața mașinii teroristului, ci a fost azvârlită în ape de forța vehiculului, potrivit unui diplomat.

Andreea Cristea, arhitectă de naționalitate română, a fost găsită în apă la puțin timp după atac. În încurcătura produsă, au apărut informații că aceasta ar fi sărit de pe pod pentru a scăpa cu viață din fața mașinii.

Ambasadorul român Dan Mihalache a clarificat că Andreea Cristea a fost „practic aruncată” în râu de mașină. Acesta a adăugat că femeia se afla în vacanță în Londra alături de prietenul său, Andrei Burnaz, pentru a sărbători ziua sa de naștere. Diplomatul a precizat că Burnaz, inginer, plănuise să o ceară în căsătorie pe iubita sa chiar în ziua atacului terorist.

Vineri după amiază, acum două săptămâni, Andreea Cristea și-a redobândit cunoștința, fiind stabilizată după o operație asupra unui cheag de sânge pe creier.

Prietenul ei, Andrei Burnaz, a fost tratat în spital pentru o fractură la picior.  Într-un video se poate vedea momentul dramatic în care este surprinsă căderea româncei. Dan Mihalache a declarat pentru BBC că: „Este un miracol că a supraviețuit. A fost practic aruncată în Tamisa.”