ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O mobilizare impresionantă începută pe internet l-a făcut pe un bărbat neajutorat din Iași să spună că s-a născut a doua oară. Oameni cu suflet mare i-au renovat locuința, i-au instalat o sobă, ca să nu mai sufere de frig și i-au montat chiar și panouri solare.

Mihai Tălpălaru are 73 de ani și locuiește singur într-o casă cu o singură cameră, în comuna Popricani. Soția l-a părăsit acum patru ani, imediat după ce bărbatului i-a fost amputat un picior. Omul a ajuns să dormă în frig, înconjurat de gunoaie, până când doi soți, impresionați de suferința lui, i-au făcut cunoscută povestea pe internet.

Zeci de oameni au donat bani - în total 3.000 de euro - iar câțiva voluntari au venit să-i renoveze locuința.

Mihai Tălpălaru, pensionar: „A venit la mine și mi-a spus: eu vă duc la un hotel și noi în 3 zile - 4 zile, vă facem camera curată. Am început să plâng, că era dezordine. Parcă m-am născut a doua oară”.

În doar patru zile, voluntarii au văruit, au pus parchet, au schimbat ușile și geamurile, au instalat un panou solar și o sobă.

Bogdan Tănasă, inițiator proiect: „Omul era cât pe ce să înghețe. Niște condiții inumane”

Oamenii i-au promis bărbatului că îl vor ajuta și cu problemele de sănătate.

Mădălina Tănasă, voluntar: „Trebuie făcută o proteză specială pentru picior, care va dura în jur de o lună, o lună și jumătate până ce va fi gata. Am fost, i-a luat mulajul pentru acea proteză și i-am luat noi cârje”.

În ultimii ani, cei doi soți au schimbat viețile a 13 familii nevoiașe - cu ajutorul donațiilor strânse pe internet, le-au construit locuințe. Proiectul se numește Casa Share.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews