ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România se angajează să accepte aproape 2.000 de imigranți din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, anunţă postul de radio Europa FM.

Autoritățile de la București ar fi înaintat deja oferta la Secretariatul General al Consiulului European. În funcție e ofertele înaintate și de alte state ale Uniunii Europene, transferul ar putea fi făcut în câteva luni. Imigranții pe care România se angajează să-i găzduiască vor fi relocați din Italia și Grecia.

Oficiali guvernamentali au confirmat informaţia sursa citată şi au spus că, în schimbul cazării, hrănirii și asigurării serviciilor consulare necesare, România ar putea primi de la Uniunea Europeană câte 6 mii de euro pentru fiecare imigrant. România va cere însă mai mulți bani, suma fiind considerată insuficientă.

Imigranții ar putea fi cazați în șase centre de tranzit din țară, inclusiv la Timișoara, iar ei putea ajunge în România până la sfârșitul anului.