ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) cercetează România ca urmare a unei licitaţii a STS pentru extinderea sistemului 112. 

Furnizorul IT suedez reclamă faptul că au licitat doar companii despre care presa a scris că ar fi controlate de Sebastian Ghiţă şi că nu ar avea capacităţile şi drepturile de proprietate  intelectuală asupra unei soluţii prezente în multe părţi din sistemul 112. STS îi acuză pe suedezi că au cerut contractul 112 fără licitaţie, informează site-ul Antena3.

Furnizorul suedez de soluţii IT Carmenta CoordCom a sesizat Oficiul european de luptă anti-fraudă susţinând că există indicii privind o posibilă fraudă într-o licitaţie demarată în prezent de STS la care s-a prezentat una dintre companiile despre care presa a scris că e controlată de Sebastian Ghiţă. E vorba de modernizarea sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112 in Bucuresti si Ilfov. Contractul are o valoare estimată de aproape 3 milioane de euro, finanţat din fonduri UE. 

În replică, Teamnet susţine că oferta depusă pentru modernizarea 112 prevede livrarea unor noi soluţii care completează sistemele existente şi că, în faţa unor astfel de acuzaţii din partea competitorilor, va apela la toate mijloacele legale necesare pentru a-şi apăra imaginea. 

STS îi acuză pe suedezi că au cerut contractul 112 fără licitaţie.