ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul a peste 150.000 de automobile second-hand aduse în România din alte țări a fost verificat prin interogarea seriei de șasiu (VIN), prin intermediul aplicației InspectorAuto.ro, și au fost descoperite daune de peste 10 milioane de euro, în primul an de la lansarea acestui instrument de verificare.

Conform statisticilor, au fost depistate cu cel puțin un incident (mai mic sau mai mare) aproximativ 60% dintre mașinile care au ca țară de primă înmatriculare România. Pentru cele mai multe dintre ele vânzătorii spun în anunțuri că mașinile sunt "fără accident".

În ceea ce privește daunele înregistrate în România, majoritatea pe care InspectorAuto.ro le-a depistat sunt la mașini Volkswagen, Ford, BMW și Audi. Dintre mașinile aduse din alte țări UE și verificate pe InspectorAuto.ro, 8% au fost descoperite cu daune majore, valoarea medie pentru reparație fiind de 11.571 euro.

Din daunele descoperite la mașini aduse din alte țări UE, cele mai multe dintre ele au fost de la mărcile Volkswagen, BMW, Audi și Mercedes-Benz, aduse din Germania. InspectorAuto.ro a reușit să verifice și numărul de kilometri pentru mai mult de 5.000 de mașini, de la jumătatea lunii august 2016 (când a fost lansată această opțiune de verificare) și până în prezent.

În urma unei analize, realizată pe 100 de mașini luate la întâmplare de pe site-urile de anunțuri auto, care au VIN publicat, a reieșit că 37% au kilometrajul dat înapoi, iar 8% au și kilometrajul dat înapoi și daune. Cel mai mare număr de kilometri dați înapoi descoperiți a fost de 110.000 km, iar cel mai mic, 2.000 km.