Declinul demografic al României a accelerat în luna iunie, când s-au pierdut 5.365 de locuitori, față de 2.636 în aceeași lună a anului 2018, în principal din cauza scăderii natalității, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS) și citate de Basilica.ro. În luna iunie s-au născut 14.506 copii, cu 1.486 mai puțini decât în luna mai și cu 2.154 mai puțini față de aceeași lună din 2018.

Biserica Ortodoxă Română susține și încurajează în mod firesc nașterea și creșterea de prunci, conform poruncii divine de la crearea lumii (Facere 1:28). În același timp, semnalează și condamnă amploarea avortului în societatea actuală, păcatul care a reprezentat principala cauză a morții în 2018, arată Agenția de știri a Patriarhiei Române.

„Dacă noi, poporul român, continuăm cu avorturile, vom pieri ca popor. Ne aflăm în declin demografic”, atrăgea atenția Patriarhul Daniel cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, care celebrează momentul când Sfânta Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că va naște pruncul dumnezeiesc, pe Iisus Hristos. 

Dând ca exemplu ediția din 2019 a Marșului pentru Viață și mișcarea Pro-Viață din România, Patriarhul Daniel a vorbit de Buna Vestire împotriva avortului, care „în limbajul bisericesc canonic se numește pruncucidere”, subliniind atât consecințele morale și spirituale ale acestei practici, cât și pe cele sociale: „faptul că se nasc din ce în ce mai puțini copii”.

Biserica se îngrijește de creșterea și ocrotirea copiilor atât în plan spiritual, cât și material, prin activitatea unei părți consistente din cele 815 instituții și servicii sociale înființate de Biserică și menționate în raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018. 

Pe femeile aflate în criză de sarcină și pe toți părinții și copiii, Patriarhul Daniel îi poartă în rugăciune către Maica Domnului, pe care o numește „ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinților copiilor, și ocrotitoarea familiilor care deși nu au copii adoptă și cresc copii”.
 
Întâistătătorul Bisericii îndeamnă mamele și pe viitorii părinți să se gândească la sarcină nu doar în termeni de „criză”, ci și de binecuvântare, având în vedere că fiecare copil adus pe lume are potențialul de a deveni sfânt și de a se bucura nu doar de viață, ci și de Mântuire în Veșnicie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews