Circa 356 de imigranți ilegali aflați la bordul navei ONG „Ocean Viking” vor fi debarcați în Malta și apoi relocați în mai multe state membre UE, printre care și România, a informat vineri Guvernul maltez, conform agenției Dpa, citată de Știri pe Surse. Decizia vine după ce, inițial, se anunțase că România nu va mai prelua imigranți, pentru că sunt suficient de multe țări care vor să îi ia.

Nava „Ocean Viking”, operată de organizațiile SOS Méditerranée și Medici fără Frontiere, este blocată de mai multe zile în Marea Mediterană, după ce i-a fost refuzată intrarea în vreun port european, potrivit Mediafax.

„Malta a acceptat să fie o parte a soluției acordate navei Ocean Viking”, în urma „unor discuții cu Comisia Europeană și mai multe state membre, în special Franța și Germania”, se arată într-un comunicat al Guvernului maltez, însă premierul Joseph Muscat a declarat că niciun imigrant nu va rămâne în Malta.

Malta a fost de acord să permită ancorarea navei „Ocean Viking” într-unul dintre porturile sale, pasagerii acesteia urmând să fie transportați în Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Portugalia și România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews