ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muncitorii necalificați preferă ajutoarele sociale în locul unui serviciu de îngrijitor de vite. O spune cel mai mare crescător de vaci de carne din România: compania olandeză Dutch Trading International.

Reprezentanții firmei nu au găsit 18 români să lucreze ca îngrijitori de vite, pe un salariu de 2500 de lei pe lună, și s-au văzut nevoiți să apeleze la forță de muncă din străinătate.

„Am adus niște nepalezi”, spune aceștia, potrivit ZF.

„E dificil să găsești muncitori în România. Acum aducem oameni din Nepal, pentru că muncitorilor buni din România nu le place să lucreze în ferme. Noi avem 18 angajați din Nepal pe care îi plătim la nivelul sa­lariilor medii din piață, respectiv 2.500 lei net, adică 3.500 lei brut. Sunt mulți nepalezi în România, în jur de 5.000 de persoane", a spus Gert Bronkhorst, administrator și acționar al Dutch Trading Inter­national, un business de 11 milioane de euro în 2016, cu sediul în Mizil (județul Prahova).

Statul român acordă anual câte 8.000 de permise de muncă cetățenilor non-UE, însă angajatorii spun că nevoia de import de personal este mult mai mare.