ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar 0,9% dintre români aveau în 2016 arierate la plata chiriilor și ipotecilor, acesta fiind cel mai mic procent înregistrat de o țară membră a Uniunii Europene. În același an, media la nivelul UE era de 3,5%, potrivit Eurostat. Informația vine după ce un alt raport al biroului statistic european arăta că România este pe primul loc în Uniune ca procent al populației care trăiește în locuințe proprietate personală, 96% în 2016, cu mult peste media de 69,3% din UE. 
 
Țările membre cu pondere mare a arieratelor la plata chiriilor și ipotecilor sunt Grecia (15,3%), Cipru (8,6%), Spania și Franța (cu câte 5,2%) și Ungaria (5,1%).Țările unde mai puțin de 2% din populație avea în 2016 arierate la plata chiriilor și ipotecilor sunt România (0,9%), Croația și Polonia (ambele cu 1,3%), Irlanda și Lituania (ambele cu 1,4%), Germania (1,6%) și Estonia (1,8%).