ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații au adoptat, miercuri, o lege prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii și cea de 19 noiembrie, Ziua Bărbaților, aleșii susținând că "sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătății relațiile dintre sexe" și de a promova "modele masculine pozitive", nu doar vedete.

 Legea a fost adoptată cu 204 „pentru”, 16 „împotrivă” și 63 abțineri și va fi trimisă președintelui KlKlaus Iohannispre promulgare.

Potrivit propunerii legislative inițiate de cinci senatori de la PSD și PNL, autoritățile administrației publice pot organiza manifestări și acțiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică și Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaților”.

Potrivit Raportului Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputaților, propunerea legislativă „are ca scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștiențizare prin concilierea vieții de familie cu cea personală. Sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătății relațiile dintre sexe”. Membrii Comisiei pentru egalitate de șanse mai susțin că „Ziua femeii nu trebuie confundată cu cea a mamei și ziua bărbatului cu cea a tatălui”.

În expunerea de motive a proiectului de lege se arată că „în contextul în care vorbim despre egalitatea de șanse între femei și bărbați, și celebrarea zilei femeii, puține persoane cunosc însă faptul că există și o zi internațională a bărbatului”, celebrată în data de 19 noiembrie, în aproape 60 de state.