ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai cunoscuți români din Norvegia după ce a demascat abuzurile Barnevernet, George Alexander a demisionat de curând. Constrângerile, amenințările, presiunile la care a fost supus l-au determinat să renunțe la postul de director de grădiniță. Într-un interviu pentru adevarul.ro, George Alexander a declarat că nu și-ar fi imaginat niciodată că așa ceva se poate întâmpla în Norvegia.
 
După reacțiile sale publice, tot mai multe familii au început să îl caute pe George Alexander și să reclame abuzuri ale Barnevernet. „Am primit foarte multe telefoane de la oameni disperați din Norvegia și nu sunt numai români. Sunt și alte naționalități. Ideea este că am încercat să fiu obiectiv, să prezint lucrurile așa cum sunt, dar la un moment dat am descoperit niște lucruri inadmisibile, la care nu am putut să închid ochii. Am încercat să fiu constructiv, am trimis o scrisoare Parlamentului Norvegian. Am primit un răspuns, am așteptat ca oamenii să reformeze un sistem, care în mod evident permite abuzuri, și nu s-a făcut nimic".

Românul a declarat că urmărind cazul familiei Nan, spre exemplu, bănuielile privind unele abuzuri ale Barnevernet i s-au confirmat.

"Li s-au luat copiii familiei Nan și în aceeași localitate era o mamă singură, norvegiancă, o tipă care avea probleme psihice și care trebuia să primească ajutor. Bebelușul ei nu a primit ajutor. Vă dați seama ce greșeli fac. În loc să ajute un copil, un bebeluș care avea nevoie de ajutor se duc și confiscă doi copii de la o familie care funcționează normal”, a declarat George Alexander, care, pe măsura descoperirilor făcute, a devenit tot mai vehement la adresa Barnevernet.
 
Românul a explicat decizia pe care a luat-o de curând, aceea de a demisiona și de a se întoarce în România:
 
„A fost o hotărâre pe care am luat-o eu și soția mea. Ține de identitatea noastră. În Occident s-a ajuns la niște lucruri inimaginabile. Pe 21 februarie a fost Convenția Tineretului Liberal al Suediei. Ei cer legalizarea incestului și a necrofiliei. E numai un exemplu de valori morale care sunt sau nu sunt într-o astfel de societate. Eu nu vreau ca ai mei copii să trăiască într-o astfel de societate”, a mai declarat George Alexander.
 
George Alexander  mărturisește că până să treacă prin ceea ce a trecut nu și-ar fi imaginat că astfel de lucruri se pot întâmpla în Norvegia. „Nu aș fi crezut niciodată și nici acum nu îmi vine să cred. Este un coșmar. Dacă mi-ar fi spus cineva că este posibil așa ceva, i-aș fi spus că Norvegia este democratică și este o exagerare, o minciună, dar când simți pe pielea ta niște lucruri...”, a mai spus românul.