ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii care cresc nu suportă iritarea în cuvintele adultului, ci îi prețuiesc pe oamenii care vorbesc cu ei la fel ca și cu oamenii mari, se arată într-un articol de pe site-ul doxologia.com

Articolul redă un fragment din cartea „Cum să ne purtăm cu fiica adolescentă – Sfaturi pentru părinți, traducere din limba rusă de Gheorghiță Ciocioi, Editura de Suflet, București”.

Nu putem controla copiii și nici ceea ce le oferă viața, dar putem întotdeauna să ne controlăm propriile acțiuni. Cu alte cuvinte, parenting nu înseamnă ce face copilul, ci felul în care vom reacționa noi. Dacă vrem să fim părinți buni, trebuie să lucrăm și cu noi înșine.

Astfel, comunicarea părinților cu copilul trebuie stabilită pe un ton calm, cu respect, iar, în acest mod, se poate spune că părinții, crescându-și copiii, se educă astfel și pe ei înșiși, însușindu-și canoanele de comportare în familie.

„Iritarea e cel mai mare dușman al educației în familie; dacă mama ori tatăl nu se educă pe sine întru nerăutate, această ieșire din fire într-un conflict cu copilul (cu fiica, în cazul dat), adeseori în familiile aflate întru neorânduială, poate să ducă la pierderea controlului asupră-ne și la urmări înfricoșătoare. Părinților, nu vă mâniați! Fiți înțelepți și vă va izbăvi Domnul de patima mâniei, de această stare diavolească!”, se arată în fragmentul de pe doxologia .com

 Concluzia micului fragment încurajează părinții să-și educe „fiicele” cu blândețe și cu calm, astfel încât de pe buzele părinților să nu iasă cuvinte „care vor putea să surpe până și zidurile Ierihonului”.

„Nu uitați de încă un lucru: dialogul cu fiica trebuie să se poarte cu respect față de aceasta; copiii care cresc nu suportă iritarea în grai, ci îi prețuiesc pe oamenii care vorbesc cu ei la fel ca și cu oamenii mari. De la o vârstă fragedă, copilul se deprinde cu nevoința, însă părinții nu trebuie să uite că educația întru nevoință va fi mai cu izbândă dacă rezultatele acestei osteneli se află sub controlul lor”, mai spune fragmentul respectiv.