Vă rog frumos, nu transformați Nașterea Domnului într-o oroare formalistă în care imaginea rafturilor supermarketurilor devastate, a meselor pline de crăpelniță și a unui Moș grasuț care ne îmbie la cumpărături cu sacul, să înlocuiască cel mai mare eveniment din istoria lumii: Hristos, Dumnezeul Nostru, se naște din Fecioara Maria!

Și încă ceva: Ajunul Crăciunului înseamnă chiar asta, ajunare, abținere de la mâncare, nu fleici în farfurii și chiolhanuri care te aruncă direct în mașina SMURD.

Să primim cuviincios și cu bucurie un asemenea gest de imensă dragoste față de Creația Sa a Tatălui, care și-a trimis Fiul ca să ne dea calea spre Mântuire.

Nu L-a trimis ca să apară într-un palat, ci într-un grajd, înconjurat de la început de ingratitudinea noastră.

Să nu prelungim această lipsă de simțire și acum. Să ne adunăm puțin, să ne mai liniștim, să ne gândim la cei care nu au mai nimic și suferă pe stradă sau în scara blocului nostru.

Și, mai ales, să ne pregătim cum se cuvine sufletul ca să ne învrednicim de o asemenea minune ce se întâmplă în Biserică, chiar dacă o căutăm, zadarnic, la mall.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews