ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au fost promovați asiduu de televiziune, ziare sau site-uri, țiganii au ajuns acum și pe scena Festivalului de Film Transilvania ce are loc la Cluj-Napoca.

Formația lui Dan Bursuc, unul dintre cei mai cunoscuți în breasla sa, a susținut un concert de manele la finalul proiecției documentarului - Regii manelelor.

„Sunteți un public extraordinar. De la anul vom fi permanent alături de voi. Ne-ați făcut să ne simțim regește”, a declarat la finalul concertului Dan Bursuc.

Tudor Giurgiu, organizatorul TIFF, a postat pe Facebook un videoclip de la finalul proiecției.

”Nebunie, haos, dans, energie la The New Gypsy Kings/Regii manelelor. Casa de Cultură a Studenților it's on fire la concertul Kana Jambe. And, on the top, în timp ce filmam, un voluntar m-a avertizat politicos «va rog sa nu filmați, nu e voie». M-am dat deoparte și am filmat totuși bucuros”, a scris regizorul.

Ediția a 16-a a TIFF se desfășoară în perioada 2 - 11 iunie la Cluj-Napoca, urmând să fie proiectate 225 de filme, dintre care 188 de lungmetraje și 37 de scurtmetraje din 53 de țări.