După ce au fost promovați asiduu de televiziune, ziare sau site-uri, țiganii au ajuns acum și pe scena Festivalului de Film Transilvania ce are loc la Cluj-Napoca.

Formația lui Dan Bursuc, unul dintre cei mai cunoscuți în breasla sa, a susținut un concert de manele la finalul proiecției documentarului - Regii manelelor.

„Sunteți un public extraordinar. De la anul vom fi permanent alături de voi. Ne-ați făcut să ne simțim regește”, a declarat la finalul concertului Dan Bursuc.

Tudor Giurgiu, organizatorul TIFF, a postat pe Facebook un videoclip de la finalul proiecției.

”Nebunie, haos, dans, energie la The New Gypsy Kings/Regii manelelor. Casa de Cultură a Studenților it's on fire la concertul Kana Jambe. And, on the top, în timp ce filmam, un voluntar m-a avertizat politicos «va rog sa nu filmați, nu e voie». M-am dat deoparte și am filmat totuși bucuros”, a scris regizorul.

Ediția a 16-a a TIFF se desfășoară în perioada 2 - 11 iunie la Cluj-Napoca, urmând să fie proiectate 225 de filme, dintre care 188 de lungmetraje și 37 de scurtmetraje din 53 de țări.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews