ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul primar ales al Capitalei, Gabriela Firea, a revenit asupra afirmației sale că transportul în comun va fi gratuit și a pus câteva condiții. Mai întâi, spune Gabriela Firea, trebuie să avem un transport curat, sigur și autobuze suficiente. De asemenea, gratuitatea se va aplica doar în anumite intervale orare: înainte și imediat după orele de vârf.

„Numai după ce ne vom asigura că avem suficiente autobuze, toate modernizate, toate curate, în toate să se asigure siguranța călătorului. Ca să nu se spună că am introdus gratuitate, dar serviciul a scăzut în calitate”, a spus noul primar al Capitalei.

Gabriela Firea a declarat că și în alte orașe europene sunt biletele gratuite în anumite intervale orare tocmai pentru a-i determina pe călătorii care nu au neapărat treabă la o anumită oră să nu se mai înghesuie în autobuze dimineața și după-amiaza, când este foarte aglomerat.

De asemenea, noul primar general a mai promis că Bucureștiul va avea 1000 de autobuze, cu o treime mai mult decât acum și că va face mai multe benzi de circulație speciale pentru transportul în comun, taxiuri și ambulanțe.

Gabriela Firea a declarat, săptămâna trecută, că va face „revoluție în materie de trafic în Capitală”. Primarul general a precizat că într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în Capitală și a arătat că primul pas pe care îl va face este să investească în transportul în comun.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că ea își dorește ca transportul public să fie gratuit și a declarat că a discutat deja cu RATB despre această soluție.

„E opțiunea mea. Din bugetul municipalității, dar fără să luam de la alte capitole. Rentabilizând activitatea acestei regii, care se transformă în foarte scurt timp în societate 100% a municipalității, pentru că așa e regulamentul UE și numai așa poate prelua întreaga structură și activitate de transport public”, a precizat Gabriela Firea.