ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrisoarea deschisă a preotului Andrei Roșca, distribuită de zeci de mii de români, prin care acesta îl ruga să permită deschiderea bisericilor, l-a sensibilizat pe secretarul de stat, Raed Arafat.

Conform părintelui Roșca, Arafat l-ar fi sunat și i-ar fi promis că va căuta o soluție ca oamenii să participe la Slujba Învierii Domnului, de Paști.

„Rugăciunea aduce răspunsuri!

Am reușit să vorbesc azi dimineața cu domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat. Mi-a multumit pentru îndrăzneală, m-a ascultat și mi-a promis că va discuta cu ceilalți colegi ca măcar de Înviere, cu reguli, să fim împreună în curtea Bisericii, cântând "Hristos a înviat!"

Am spus acestea ca să ne umplem de mai multă speranță și să ne rugăm mai fierbinte pentru o minune! Doamne miluiește! Înapoi la rugăciune!”, a scris părintele Andrei Roșca pe Facebook. 
 
În acest moment, conform ordonanței 3 emisă de MAI pe timpul Stării de Urgență, slujbele cu participarea publicului sunt interzise și în această situație s-ar găsi și slujba din noaptea de Paști.