ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o înregistrare care circulă pe Internet, se aude cum o tânără, prinsă cel mai probabil fără bilet, îi reproșează unei controloare RATB că a bruscat-o. După ce în apărarea fetei sar mai mulți călători, angajata Regiei Autonome de Transport București (RATB) uită de orice regulă de bun-simț și recurge la un limbaj de mahala.

Scandalul a izbucnit după ce controlarea RATB ar fi împins-o pe tânăra care circula fără bilet. Mai mulți călători au sărit în apărarea fetei, lucru care a enervat-o la culme pe angajata Regiei.

După ce tânăra i-a cerut de mai multe ori să se legitimeze, pentru a o putea reclama, controloarea a pus mâna pe telefon și a raportat, probabil superiorilor, incidentul.
Oamenii din tramvai au continuat să-i reproșeze angajatei RATB comportamentul neprofesionist, iar de aici spiritele s-au încins și mai tare, potrivit b1.ro.
 
Controloarea a folosit un limbaj injurios atât la adresa călătoarei, cât și a celui care i-a sărit acesteia în apărare. După ce tramvaiul a oprit în stație, controloarea a încercat să-i dea un picior în spate bărbatului, iar acesta i-a răspuns cu un gest golănesc.

Conducerea RATB s-a autosesizat după apariția imaginilor și a început o anchetă la Serviciul Control.

"Este de netolerat o astfel de atitudine a controlorilor", a spus Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al Regiei, citat de jurnaliștii de la Europa FM. În cazul în care va fi găsită vinovată, angajata riscă sancțiuni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews