ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce instanța română a decis că funcționarea unui liceu catolic este ilegală, fiind desființat de o hotărâre judecătorească definitivă din iunie 2017, Guvernul Ungariei și-a retras sprijinul pentru aderarea României la OCDE și a convocat ambasadorul României la Budapesta.

În schimb, de la București, MAE a transmis un comunicat în care a criticat demersul Ungariei, însă premierul Mihai Tudose nu a fost de acord cu reacția instituției.

Aceste fapte au fost analizate de Sorin Ovidiu Vîntu într-o postare pe Facebook, în care critică faptul că statul român s-ar fi lăsat călcat în picioare de cel ungar.

„Cine dracu să respecte
Niște proști pierduți în fente

Dacă acel liceu din Târgu Mureș a fost înființat ilegal, atunci închiderea lui de către instanțe și cercetarea împrejurărilor prin care s-a comis această ilegalitate este un act de normalitate și ne arată că instuțiile statului român încep să-și impună autoritatea și acolo. Dacă ar fi făcut același lucru între anii 1980-2000, zecile de mii de români care au fost alungați din Târgu Mureș, Harghita și Covasna ar fi stat și astăzi liniștiți la casele lor.

Evident că și Guvernul ar fi trebuit să găsească în timp util o soluție pentru tinerii care învățau acolo, astfel încât miile de familii care au ieșit pe bună dreptate în stradă să nu fie nevoite s-o facă. A da vina pe DNA sau pe instanțe pentru reinstaurarea legalității este o glumă care are legătură cu statul de drept cum am eu cu Lady Gaga. Presiunea pusă pe eventualele matrapazlâcuri din Brazilia sau Teldrum l-au fracturat atât de tare la logică pe dom' Dragnea, încât îi trimite pe tinerii care învățau la acel liceu să se răfuiască în mod brutal cu DNA-ul, în loc să-i dea afară din Guvern pe Pop și Tudose pentru incapacitatea de a rezolva în timp util o situație minimă în primă fază.

#

Începând cu anul 1918, guvernele maghiare ne-au purtat o ură cumplită pentru că am reușit să ne luăm Transilvania înapoi. De câțiva ani încoace, guvernul maghiar încurajează relația privilegiată cu Moscova și, profitând de lașitate a clasei politice românești, a început să devină din ce în ce mai obraznic. Una e să tratezi minoritatea maghiară din România cu atenție și înțelegere, și alta e să lași ca un stat derbedeu să te calce în picioare. Faptul că premierul României și-a permis să critice reacția MAE la obrăznicia Budapestei, nu este o atitudine la nivelul țării pe care o guvernează. Cu toate păcatele noastre, putem oricând băga toată Ungaria în buzunarul de la vestă, fără ca măcar să se vadă vreo umflătură la nivelul acestui buzunărel. Tipul ăsta de șmecherie fanariotă n-are nicio legătură cu tactul diplomatic pe care se căznește premierul să-l afișeze. Nu te poți preface la nesfârșit a nu-ți da seama că statul maghiar îți este inamic și să-l tratezi ca pe un stat prieten și aliat, care mai scapă piciorul din când în când, dar în rest este băiat bun. Și nici nu te poți preface că n-ai auzit nimic, așa cum face darling-ul cancelariilor marilor puteri, responsibilul prin constituție și vot popular al politicii externe, președintele României, Klaus Werner Iohannis. El trebuia să-i spună celei care ieri a fost pașalâc turcesc, azi gubernie rusească, că mâine poate deveni județ românesc dacă va continua să nu-și vadă lungul nasului.

Dar cel mai trist lucru, băi generație, este acela că tu ieși ca proasta în stradă ca să arbitrezi lupta dintre două găști de golani care trag de justiție ca de-o vacă moartă și nu miști un deget împotriva conducătorilor tăi care tac ca porcul în păpușoi, lăsând să-ți fie demnitatea călcată în picioare.

Dacă pentru educația ta precară generația mea este vinovată, dacă pentru lipsurile tale tot generația mea este vinovată, la fel ca și pentru țara dărăpănată pe care ți-o lăsăm, pentru lipsa ta de demnitate ești singura vinovată.

Iar fără ea să nu te aștepti să fii respectată nici ca nație, nici ca țară, nici ca persoană.”, a scris Sorin Ovidiu Vîntu pe contul său de Facebook.