ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Român de Informații a confirmat faptul că în mai multe zone de conflict sunt folosite cartele prepaid românești, conform Digi 24.

SRI precizează că din datele strânse până în acest moment, inclusiv de la partenerii externi, există informația că în mai multe zone de conflict, inclusiv în Siria și Irak, sunt folosite cartele telefonice românești.

SRI mai arată că există posibilitatea ca aceste cartele să fie folosite de românii care locuiesc în aceste zone de conflict, dar și ca aceste cartele să fie folosite și de persoane care au legături cu entități teroriste.

În zona Siriei și a Irakului este activă organizația teroristă Stat Islamic.

SRI mai face o precizare: în acest moment sunt în lucru mai multe cazuri, inclusiv cu parteneri din străinătate ai SRI, în care se încearcă identificarea unor persoane care au folosit aceste cartele telefonice preplătite și că în aceste cazuri este nevoie de foarte multe resurse umane pentru a identifica cine se află la celălalt capăt al firului.

SRI a spus că nu poate confirma dacă au fost folosite cartele românești în pregătirea acestor atacuri.

Premierul Dacian Cioloș a spus zilele trecute că au fost folosite cartele prepaid românești pentru pregătirea de atentate în UE.