ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragobetele este o sărbătoare celebrată de români pe 24 februarie, fiind considerată în popor echivalentul sărbătorii Valentine's Day (ziua Sfântului Valentin), sărbătoare a iubirii.

Cu ocazia acestei zile, cei de la SRI au avut un mesaj extrem de interesant pe Facebook, fiind preluat de foarte mulți internauți, stârnind extrem de multe comentarii.

”De Dragobete, fetele își puneau busuioc sub pernă ca să își afle ursitul. Astăzi investigăm mai diversificat”, este mesajul apărut pe pagina oficială de Facebook a SRI.

Se spune că ”Dragobete” este un personaj care a fost preluat de la daci și ulterior transformat într-un protector al tinerilor și un patron al iubirii. Acesta era fiul babei Dochia și era un flăcău chipeș și iubăreț, ce seducea femeile ce îi ieșeau în cale.

De ”Dragobete” nu ai voie să plângi. Tradiția spune că lacrimile ce curg în această zi aduc necazuri și supărări în următoarele luni.