ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite ale Americii și Germania vor trimite soldați care să facă parte din brigada multinațională cu sediul la Craiova. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Mihnea Motoc, conform Digi 24.

Potrivit ministrului Apărării, Mihnea Motoc, militarii americani care vor veni în România fac parte dintr-o brigadă mecanizată pe care Wasghingtonul o va trimite de la anul în Europa. Ei se vor antrena în comun cu soldații români, polonezi și bulgari.

Contribuția Germaniei va fi la nivel de comandă și control. În țara noastră vor fi trimiși doar ofițeri de stat major. La summitul NATO de la Varșovia a fost aprobată înființarea în țara noastră a unei brigăzi multinaționale care să fie formată din 4000 de militari. La primele runde de negocieri doar Polonia și Bulgaria și-au exprimat dorința de a participa cu trupe la proiectul din țara noastră. Negocierile din ultimele luni au adus în cadrul brigăzii SUA și Germania. Sunt discuții în continuare cu Italia, Turcia și Marea Britanie.


O decizie privind o eventuală prezență aeriană și maritimă a NATO la Marea Neagră urmează să fie luată luna aceasta la reuniunea miniștrilor Apărării din statele aliate. Aceștia se vor reuni pe 26-27 octombrie, la Bruxelles.

Ministerul Apărării a decis ca Brigada 2 Infanterie „Rovine” din Craiova să devină brigadă multinațională a NATO, urmând să fie funcțională în 2018, a anunțat președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT de marțea trecută.