ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul se pregătește să adopte săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care se modifică Legea pensiilor speciale pentru poliție, armată și servicii secrete, relatează Hotnews, citând surse guvernamentale.

Proiectul de ordonanță este pregătit de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, împreună cu un grup restrâns, dar inițiatorul proiectului ar urma să fie Ministerul de Finanțe.

Sursele citate de Hotnews mai spun că acesta ar fi de fapt motivul pentru care Liviu Dragnea a anunțat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru miercuri.

Proiectul de OUG schimbă radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel încât polițiștii, militarii și ofițerii din serviciile secrete care se vor pensiona în baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mică decât dacă s-ar pensiona în baza legii în vigoare, mai scrie Hotnews.
În urmă cu trei luni, Olguța Vasilescu anunța că „sistemul trebuie corectat”, iar acum, la Ministerul Muncii este în lucru o ordonanță care schimbă regulile în privința pensiilor speciale pentru militari, polițiști și serviciile secrete.

Mai exact, pentru că nu pot fi tăiate veniturile în plată, varianta luată în calcul este de stabilire a unor noi reguli în cazul celor care vor ieși la pensie după intrarea in vigoare a actului normativ și care vor avea venituri sensibil mai mici decât cei care au plecat din câmpul muncii până acum.

Potrivit ultimelor date, cea mai mare pensie pe care o primește un fost angajat în ministerul Apărării este de 29.992 de lei pe lună. Pe listele speciale de la Apărare  sunt în total 76.080 de persoane,suma totală lunară plătită în contul acestora ridicându-se la 245,6 milioane de lei.