ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salvamonțiștii din Bușteni au primit, joi, din partea PF Daniel, echipamente montane complete, în semn de recunoștință pentru ajutorul oferit în luna septembrie, când a fost sfințit locul pentru Biserica Eroilor de pe platoul Bucegi, informează Basilica.

Arhimandritul David Petrovici, starețul Mănăstirii Caraiman, a spus că darurile au fost oferite atât pentru „sprijinirea activităților organizate cu ocazia punerii pietrei de temelie pentru Biserica Eroilor de pe platoul Bucegi din 15 septembrie 2018, dar și pentru osteneala și munca depusă pentru salvarea turiștilor aflați în pericol”.
Pe lângă echipamentul care cuprinde bocanci, geci, pantaloni, bluze de corp, mănuși și căciuli necesare activității montane în perioada de iarnă, salvamonțiștii au primit icoane și calendare.

Echipa Salvamont Bușteni activează pe platoul Bucegi – Refugiul Salvamont Bușteni, construit în anul 2009.
Activitatea de salvare cuprinde patrularea preventivă, asigurarea permanenței la punctele și refugiile Salvamont, căutarea persoanelor dispărute, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare și transportarea accidentaților sau a bolnavilor la prima unitate sanitară.