ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă vârsta legală de pensionare în România este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei, acest prag este cu mult depășit.

Conform unui raport Eurostat, românii rămân activi chiar și după 85 de ani. Acest lucru ne situează pe locul 1 în Europa. Asta în timp ce în Suedia, țară cu o protecție socială foarte bună, acest procent este zero, se arată pe cursdeguvernare.ro.

În România, 20,8% dintre persoanele între 65 și 84 de ani și 9,6% la grupa de vârsta peste 85 de ani sunt active.

Care este explicația? În timp ce pensionarii germani sau olandezi cutreieră lumea, bâtrânii români sunt obligați să supraviețuiască pentru că pensiile acordate de stat sunt ridicole. O altă explicație este faptul că persoanele din mediul rural se bazează pe ceea ce produc.

Așadar, românii care mai ajung la vârsta de pensie, deși trăiesc ceva mai puțin decât persoanele de vârsta a treia din fostele țări socialiste (care, la rândul lor au ani buni în minus de viață față de cei din țările dezvoltate) și au o sănătate mai precară, muncesc cel mai mult.