ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinii îi sărbătoresc joi pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, după două săptămâni și jumătate de post. În România, sfinții sunt ocrotitorii celor din penitenciare care au greșit față de Dumnezeu, precum au greșit și ei: Petru s-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creștini.

În continuare vă prezentăm șase citate ale Patriarhului României despre cei doi dascăli ai pocăinței:

   1. Sfinții Apostoli Petru și Pavel au în comun iubirea fierbinte față de Hristos și de Biserica Sa.
   2. Acești doi mari Apostoli, Petru și Pavel, care s-au confruntat cu toate răutățile și împotrivirile lumii păgâne greco-romane, au devenit pentru noi mari dascăli ai credinței, pocăinței și misiunii.
   3. Să luăm exemplul Sfinților Apostoli Petru și Pavel și să păstrăm dreapta credință, să o mărturisim, să iubim pe Hristos și Biserica Sa, să lucrăm pentru transmiterea Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos noilor generații.
   4. Biserica este zidită pe piatra credinței mărturisită de Petru, adică pe mărturisirea dumnezerii lui Iisus Hristos (Matei 16, 13- 20).
   5. Sfinții Apostoli Petru și Pavel mai au în comun martiriul lor în Roma, a cărui dată a fost considerată de tradiția Bisericii ca fiind 29 iunie, anul 67, în timpul persecuțiilor împăratului Nero împotriva creștinilor.
   6. Cheile Sfântului Petru, prezente în icoana sfinților, reprezintă pocăința și iertarea păcatelor, smerenia și iubirea milostivă, prin care omul intră în Împărăția lui Dumnezeu.