ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 200 de persoane au participat sâmbătă, în centrul municipiului Satu Mare, la un miting de susținere a modificării Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie. 

Reprezentantul „Coaliției pentru Familie" la Satu Mare, preotul baptist Mihai Micula, a declarat că toate cultele creștine susțin această modificare a articolului 48 din Constituția României pe tema familiei.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că în mandatul său de deputat a fost promovat un proiect de modificare a Constituției, dar că această inițiativă s-a împotmolit.

„În anul 2014 am promovat împreună cu niște colegi din Camera Deputaților, un amendament pentru modificarea articolului 48, aliniat 1, din Constituția României, care însă s-a împotmolit la demisia președintelui Comisiei pentru modificarea Constituției, domnului Crin Antonescu, dar sper că acei parlamentari, acei deputați și senatori, indiferent de culoarea lor politică, care vor reprezenta județul Satu Mare, vor urgenta și vor promova această modificare benefică pentru toată societatea românească. Prin faptul că suntem astăzi aici nu înseamnă că nu suntem toleranți, nu înseamnă că nu suntem creștini, dar vedeți și dvs ce se întâmplă din punct de vedere geopolitic, vin unii peste noi, noi trebuie să apărăm valorile creștine și aici, indiferent de etnia noastră, noi băștinașii din Satu Mare, suntem cu toții creștini", a declarat Kereskenyi Gabor.

De asemenea, deputatul Romeo Nicoară a promis că va susține această modificare în Parlament.

„Avem o mare problemă în România, problema demografică. Am fost 22 de milioane de români, maghiari, germani, ucraineni slovaci, acum 25 de ani. Suntem undeva pe la 18 milioane astăzi, probabil prezenți în țară undeva pe la 15-16 milioane. Dacă noi nu păstrăm vitalitatea acestei țări, dacă nu păstrăm imaginea ei, dacă nu păstrăm tradiția ei, ne vom disipa, exact cum se disipează nisipul în apele mării. Această inițiativă cetățenească semnată de 3 milioane de oameni este astăzi la Senat în dezbatere. Probabil va trecere de Senat și va veni la noi în dezbatere, în Camera Deputaților. Ce vom face noi este să susținem această inițiativă. Vom susține acest lucru, eu și alți colegi ai mei, liberali", a spus Romeo Nicoară.


La miting au participat reprezentanții tuturor cultelor creștine din Satu Mare.