ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte militari americani de la baza militară de la Deveselu au provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică, un scandal după ce au refuzat să plătească pentru consumație într-un club de noapte din Craiova, fiind nevoie de intervenția agenților de pază și poliției, transmite postul de televiziune Digi 24.

După ce au consumat băuturi alcoolice o noapte întreagă, militarii au ieșit din local fără să plătească. Au fost ajunși din urmă de agenții de pază, la câteva sute de metri de club, dar americanii au provocat o ceartă, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma situația.

Potrivit postului de televiziune Digi 24, americanii au fost violenți și cu polițiștii care au încercat să aplaneze conflictul. În cele din urmă, au fost imobilizați, încătușați, reținuți și conduși la audieri. Cinci dintre aceștia au primit amendă pentru tulburarea ordinii publice.

„În dimineața zilei de duminică, în imediata apropiere a unui local de alimentație publică din Craiova, s-a produs un eveniment între un grup de clienți ai localului respectiv și personalul cu atribuții pe linia asigurării pazei. Incidentul a fost cauzat de faptul că grupul respectiv a refuzat să achite contravaloarea consumației. Întrucât persoanele se manifestau zgomotos, au fost luate măsuri pentru aplanarea stării tensionate, iar persoanele implicate au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gârd. 
  
Incidentul a fost confirmat de reprezentanții marinei SUA, care a declarat că va demara o anchetă internă. Dintre cei cinci militari amendați, trei sunt ofițeri.