ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traficul din Capitală este în aceste zile un adevărat coșmar, iar unii șoferi încalcă uneori regulile de circulație, iar când sunt prinși în fapt de polițiști invocă tot felul de motive pentru a scăpa de amendă și eventual de suspendarea permisului.

Este cazul și personajului următor, care a fost oprit de polițiști pentru că a condus mașina pe contrasens în zona Piața Romană din centrul Capitalei.

Un tânăr prezent în zonă a observat discuția dintre conducătorul auto și agentul de poliție, care a durat peste 15 minute din cauză că șoferul a refuzat să se legitimeze și să arate actele mașinii la rugămintea polițistului.

”Ieri mergeam prin oraș când am observat că un polițist îi cere insistent actele unui domn, dar acesta refuză să-i dea chiar și buletinul. Am scos camera de filmat pentru că aproape că țipau unul la altul cei doi. M-am prins foarte repede că mașina parcată de șofer era și pe contrasens, și pe trecerea de pietoni. Trei polițiști s-au rugat, în total, de șofer să ofere un act de identitate (măcar). A durat peste 10 minute ca acesta să reacționeze.

Șoferul avea scuza că stătea doar câteva minute, are grijă de patru bătrâni și n-avea cum să parcheze în altă parte. Întâmplarea a avut loc joi, 17 decembrie 2015, când Bucureștiul era blocat și din cauza unui protest al transportatorilor. Când polițistul a văzut că filmez, nu a avut nimic împotrivă, ba chiar mi s-a părut că m-a încurajat și s-a folosit de mine pentru a-l dezarma pe șoferul agresiv și amenințător. Nu am înțeles de ce nu a fost luat pe sus șoferul după primele refuzuri de legitimare. Polițiștii au avut o rabdare incredibilă din punctul meu de vedere”, a scris tânărul pentru trafictube.ro.