ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de engleză din Sighetu Marmației a fost filmat în timp ce săruta o elevă de clasa a IX-a chiar în sala de curs. Colegii fetei au filmat întreaga scenă și au postat filmarea pe internet. În urma scandalului, cadrul didactic și-a dat demisia.

Incidentul a fost filmat într-o sală de clasă a Liceului Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, Maramureș, potrivit, www.vasiledale.ro. La scenă au fost martori colegii minorei, care au filmat momentul și au postat filmulețul pe internet. Se pare că motivul sărutului ar fi fost o notă de trecere, pentru ca minora să scape de corigență. În cursul zilei de ieri, profesorul de engleză, titular, și-a recunoscut fapta și și-a dat demisia. 

„Este primul incident de acest gen. Profesorii sunt supuși, la începutul fiecărui an, la anumite testări psihologice. Conducerea școlii s-a autosesizat în acest caz, asemenea comportamente nu au ce căuta într-un context educațional. Profesorul în cauză și-a recunoscut fapta și a demisionat", a confirmat, pentru Digi24, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș, Adriana Meșter. 

Potrivit lui Meșter, conducerea liceului a stat de vorbă și cu eleva implicată în scandal, iar părinții fetei au fost înștiințați și urmează ca astăzi să se prezinte la școală. „A fost anunțată Poliția și s-a apelat la sprijinul consilierului școlar care să ofere sprijin din punct de vedere psihologic atât elevei, cât și colectivului clasei", a mai spus purtătorul de cuvânt.