ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un turist israelian a semnalat faptul că a primit o brățară de culoare mov, care-i indica cetățenia, după ce s-a cazat în hotelul Phoenicia din stațiunea Mamaia. Ulterior, povestea a generat revoltă printre turiștii israelieni care aleg să-și petreacă vacanța pe malul românesc al Mării Negre, relatează publicația Israel Hayom.

Jurnaliștii israelieni susțin că un turist care-și petrecea vacanța pe plaja Mamaia s-a arătat surprins că străinii realizau imediat că este din Israel și începeau să-i vorbească în ebraică în stațiunea din România, informează News.ro. Acerata a descoperit ulterior că angajații hotelului la care era cazat i-au dat brățări colorate speciale pentru așa-numitul ”grup din Israel”.

Turiștii israelieni care vizitează stațiunea Mamaia, considerată cea mai atractivă destinație pentru israelienii care vor să meagă la Marea Neagră, sunt identificați drept israelieni cu brățări mov, pe care le primesc de la angajații hotelurilor din România.

Arik Kogan s-a arătat surprins că în primele zile de vacanță toată lumea recunoștea că este israelian.

După trei zile, acesta a realizat că brățara mov primită de la hotel era destinată turiștilor israelieni din Mamaia.
Kogan susține că prețurile se schimbau imediat ce un turist cu o brățară mov intra într-un bar, vânzătorii ambulanți îl priveau ciudat și localnicii știau imediat că este din Israel.

„Am ajuns într-un bar de pe plajă și s-a întâmplat să văd o listă cu brățările: pensie integrală, jumătate de pensie și tot așa, erau o varietate de turiști la hotel. Însă o culoare mi-a rămas în minte mai mult decât oricare, acel mov de la încheietura mea. Grupul Israel. Imediat am realizat că ăsta era un semn pentru israelieni”, a povestit Kogan într-un grup de pe Facebook.

De asemenea, acesta a atras atenția că israelienii sunt sigurii turiști marcați după țara lor de origine, niciun alt turist străin nu a primit o brățară specială pentru țara din care provine.

„Pur și simplu nu este corect. Sunt de acord că asta ne aduce aminte de acel petic galben”, a precizat Kogan, făcând referire la Steaua lui David pe care evreii au fost obligați să o poarte în timpul Holocaustului.

Kogan nu este singurul turist israelian care se plânge de această practică din stațiunea Mamaia. ”E un pericol „pentru securitate”. De asemenea, reprezentanții ministerului de Externe au precizat că este bizar că israelienii sunt marcați cu brățări mov, care amintesc de Steaua lui David purtată de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Hotelul Phoenicia din Mamaia este deținut de Mohamad Murad, un om de afaceri de origine libaneză.