ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A devenit deja notoriu scandalul „monstrului din tren”, în care Geo Scripcariu, - fost jurnalist și lucrător în PR - a fost acuzat de către Roxana Voloseniuc, cunoscută pentru activitatea ca redactor-șef de la revista Elle România, de comportament indecent la adresa ei și a copilului său.

Într-un interviu acordat lui George Bonea, de la georgeisme.ro, Geo Scripcariu prezintă o altă versiune a poveștii, în care lucrurile nu s-au petrecut exact așa cum a pretins doamna Voloseniuc. Mai precis, afirmă Scripcariu, Voloseniuc și copilul nu se mutau din loc în loc, așa cum susținea redactorul șef al revistei Elle, ci doar mama, copilul fiind ținut în chingi într-un cărucior, în timp ce femeia își găsea loc.

Scripcariu susține că o cunoștea pe Voloseniuc și a început discuția fiind îngrijorat de faptul că i se părea copilul neglijat.

„Copilul era neglijat pentru că era inițial într-un cărucior, mama lui era pe un alt scaun decât cel pe care s-a așzat inițial, și s-a mutat constant de pe locuri, în condiția în care acest tren era supraaglomerat. Nu era cu copilul. Copilul era în căruț și… Copiii au o mișcare ca de șarpe, vor să iasă din căruț. Asta îl ținea în chingi. Copilul era prins în chingi, dar nu mai voia să stea acolo. Iar mama, inițial, stătuse inițial într-un compartiment cu doi japonezi, nu a fost mulțumită și cu un aer de divă, de fițe, nu era pe locul ei, nici nu cred că avea bilet cu loc, daaaar migra de colo colo. Nu-i păsa. S-a mutat în alt loc.

Apoi a văzut că în fața mea, de unde a făcut și poza, e un loc gol. Era locul unei tipe care s-a dus undeva. Într-un final a luat și copilul lângă ea, dar așa… în disperare. Nu cu grijă adevărată. Eu m-am uitat cumva semnificativ. Adică te uiți și nu-ți vine să zici ceva, dar am văzut că-l ținea în brațe și cumva copilul cerșea atenție. Cerșea grijă. Și chestia asta m-a topit.

Am zis: „nu vă supărați, dar copilul ar vrea, de fapt, să-i acordați grijă… atenție”. Extrem de politicos și prevenitor. Văzând cum arăta ea. Avea un aspect de divă căzută din elicopter într-un tren CFR plin. Era o contradicție între „ea” cea de fițe și „ea” mama, rol pe care nu-l exercita.Am încercat să o rog, prin politețe, să-și îndrepte atenția către propriul copil”, a spus Scripcariu pentru sursa citată.

Fostul colaborator al Dilemei Vechi spune că i-a vorbit foarte frumos doamnei Voloseniuc, dar aceasta a răspuns pe un ton diferit.

„Nu doar că s-a supărat, dar și-a manifestat verbal supărarea și m-a pus la punct într-un mod foarte brutal. Mi-a zis: „bă, tu ești nevorbit? Ce pu…”. Mă rog, ceva de genul. Deci ăsta a fost răspunsul imediat. Eu am ezitat, mi-am dat ochii peste cap și am zis „nu vă supărați, păreți puțin nef”, am vrut să zic nefericită. Atunci s-a ridicat și continuarea propoziției începută de mine a făcut-o dânsa după așteptările ei”, a continuat el.

Despre faptul că personaje precum Lucian Mîndruță sau Vlad Petreanu l-au acuzat, după ce au citit postarea Roxanei Volosaniuc, Scripcariu afirmă că „O interpretare modestă a mea e că formatorii de opinie din România sunt nuli. Nuli și ca formatori de opinie și ca oameni de media. Sunt niște hiene. Ca jurnaliști n-au vreo valoare, ca oameni nici atât. Au funcționat ca și turma”.