Imaginile cu femeia bruscată și încătușată în centrul Capitalei - după ce a fost prinsă traversând pe culoarea roșie a semaforului - au stârnit discuții aprinse în mediul online.
 
Marian Godină a comentat pe contul personal de Facebook incidentul produs în centrul Bucureștiului, în care un echipaj de la Poliția Rutieră a încătușat o femeie care a refuzat să se legitimeze după ce a traversat strada pe roșu în zona Piața Unirii.

Femeia a început să țipe când polițiștii au încercat s-o încătușeze și le-a spus că sunt criminali.
 
"E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunați ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-și puțin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea polițiștilor și să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea. Și când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roșu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identității.
 
Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătușată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment și acest întreg circ nu ar fi mai avut loc.

Ciudat e că cei care se aflau acolo și huiduiau polițiștii sunt aceiași care ne huiduie atunci când văd persoane traversând aiurea și spun că poliția nu își face datoria", a scris polițistul pe Facebook.
 
Mihai Găinușă nu a trecut cu vederea faptul că "polițistul Godină îi ceartă pe indivizii care huiduiau cei 10 până la 11 polițiști în misiune, care înghesuiau într-o mașină de patrulă o băbuță deosebit de infractoare.
 
Bestia traversase pe roșu la Unirii refuza să se legitimeze, bey! Aveți dreptate dom șef Godină! În locul lu' matale aș propune chiar reintroducerea pedepsei cu moartea."
 
Găinușă îi reamintește lui Godină că "polițiștii ar trebui să fie prezenți în intersecțiile cu probleme, să ia toate carnetele celor care depășesc prin stânga refugiului, tuturor celor care traversează pe roșu sau care fac noaptea liniuțe pe Magheru. Și știți cum o fac. (chiar și cei care n-au traversat niciodată pe roșu)" și îi trasează câteva teme "scriitorului Godină":

"Traversări pe roșu tot la Unirii. Unde sunt organele? Cerșetori ușor de încătușat. Dar de către cine? Parcări pe zebră. Cine să le vadă?
 
Și vă dau cuvântul meu de scriitor aspirant, dom șef, că sunt făcute într-un sfert de oră, azi, lângă Parlament. Cu 70-80 de oameni îi arestați pe toți ( nu pe parlamentari). Succes!"
 
În replică, celebrul polițist din Brașov îi răspunde "Cârcotașului", amintindu-i despre accidentul grav produs de Șerban Huidu, care a scăpat nepedepsit:
 
"Am citit tot textul cu atenție și acum o să îți dau un răspuns, Mihai. Nu că l-ai merita, dar mie, probabil din egoism, îmi place să donez. Îmi dă o stare de bine. Ție nu am să-ți dau vreun ban, dar sunt convins că un share către micul tău site te va ajuta mai mult decât ai sperat.

Dragă Mihai, o să încep cu asta: dacă aș fi fost în locul tău și l-aș fi avut coleg pe Șerban Huidu atâția ani, din decență și din bun simț, nu mi-aș fi mai dat cu părerea în veci pe o temă rutieră. Știi tu...p-acolo...pe la Timișul de Jos.
 
Unde era justițiarul din tine atunci, să explice cum stă treaba cu legea? Eu am fost chiar acolo, am văzut cu ochii mei cadavrele întinse pe asfalt și eu l-am dus pe colegul tău la spital pentru a i se lua sânge pentru stabilirea alcoolemiei. L-am dus cu mașina de poliție pe omul care cu ceva timp înainte de accidentul acela, rămăsese fără permis pentru că făcuse o depășire cam în aceeași zonă. Nu mai înceta apoi cu denigrările la adresa colegului meu care îi reținuse permisul și chiar promitea prin emisiuni un premiu pentru cel care îl va filma pe acel coleg luând șpagă. Apoi...karma! Ce bine era dacă ar fi fost un coleg iarăși acolo care să îl oprească înainte de a comite acel accident! 

Acum văd că tu ești cel cu gura mare. Pardon, cu ciocul mare. Ai grijă la karma. Să nu dai peste vreo tanti care traversează pe roșu și care prin țipete și văicăreli să atragă simpatia unor martori care să spună că au văzut-o traversând pe verde. Ai mai fi tu atunci așa milos și justițiar?

Ca persoană publică ce ești, ar trebui să nu instigi vreodată la nerespectarea legii. De fapt, la câți urmăritori ai pe pagină, nu ar fi nici asta o problemă. Te exprimi pe un ton superior, folosind acel "bey" pentru a da impresia că ești deștept. E doar o impresie. Mie nu-mi pari, sincer.
 
Mihăiță, cred că m-aș descurca să fac ce făceai tu, în schimb, tu nu ai putea să fii polițist vreodată. Asta pentru că ar trebui să lucrezi noaptea, iar băiețeilor cuminței le e teamă de întuneric. Știi, Mihăiță, ce e noaptea pe străzi? E bau-bau! Sunt golani, Mihăiță! (...)

În plus, găinușă dragă, în meseria noastră, a polițiștilor, când cineva scoate la tine vreun cuțit sau vreo bâtă, e realitate, nu e doar o farsă ca atunci când te-a speriat Zmărăndescu că te bagă în portbagaj și îți cereai iertare ca un copil mic gata să plângă", scrie Marian Godină pe contul personal de Facebook.