ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevele care provin din familii fără posibilități financiare au șansa la educație în cadrul Școlii Gimnaziale Buna Vestire, Grădinari – Olt, proiect filantropic implementat de Mitropolia Olteniei și recunoscut de Ministerul Educației, în cadrul căruia toate cheltuielile de școlarizare și administrative sunt suportate de Fundația Buna Vestire.

Potrivit site-ul oficial, înscrierile pentru clasa a-V-a se fac începând  din data de 20 august, persoanele interesate având posibilitatea să viziteze școala până în data de 3 septembrie a.c.

„Elevele școlii noastre, provenite din familii sărace și cele orfane, sunt scutite de orice taxă administrativă și școlară. Toate cheltuielile, pentru ele sunt suportate de către Fundația Buna Vestire. După terminarea studiilor liceale, absolventele sărace și orfane vor fi sprijinite să continue studiile la Facultăți de profil, potrivit aptitudinilor și dorințelor lor. Cheltuielile de școlarizare, în aceste instituții de învățământ universitar, vor fi suportate de Fundația noastră”, se precizează în oferta educațională.

Elevele sunt selectate de către o comisie formată din medici, psihologi și asistenți sociali, coordonată de conducerea școlii. Elevele admise începând cu clasa a- V- a vor continua educația până la sfârșitul liceului, având posibilitate să studieze în domenii diverse, în special matematică și arhitectură. În plus, elevele au  posibilitatea să urmeze cel puțin patru cursuri de pregătire pentru viață: bucătărie, patiserie, croitorie și infirmerie.

Toate cheltuielile de școlarizare sunt suportate de Fundația Buna Vestire, astfel că elevele beneficiază de masă, cazare, meditații în afara orelor de curs, dar și de perfecționarea în diferite domenii de activitate. Conform planului de școlarizare aferent anului școlar 2019-2020, sunt disponibile 160 de locuri la nivelul școlii, dintre care 16 locuri pentru clasa a-V-a.

Școala gimnazială Buna Vestire Grădinari este unitate de învățământ preuniversitar de stat din cadrul Ministerului Educației Naționale cu statut de unitate acreditată, conform OG 75/2005, art 40, aprobată cu modificări prin legea nr. 87 / 2006 are acreditare de funcționare.

Persoane de contact: Costea Anisoara,  Director Executiv (e-mail: colegiulbunavestire@yahoo.ro); Pr. Roman Costea, Administrator (tel.0757 600 936)